utorok 27. augusta 2013

Sirup z listov čiernych ríbezlí


K letu neodmysliteľne patrí výroba domácich sirupov, čierne ríbezle sú navyše bohatým zdrojom vitamínu C a P,  sú to prírodné antioxidanty a charakteristickú vôňu majú hlavne vďaka éterickým siliciam. Tak už sme  všetci poučení a múdri a môžeme piť sirupu koľko sa nám zachce, lebo veď je zdravý :) Navyše Vám bude krásne voňať celá kuchyňa a to za to stojí :)





 Potrebujeme:
1/2 litra ríbezlí bez stopiek
100 listov
3 kg cukru
3 litre vody
1 lyžička kyseliny citrónovej

Postup:

Do vody dáme ríbezle a listy a varíme všetko spolu 30 minút. Odstavíme z ohňa, listy vyberieme, ríbezle pretlačíme a pridáme cukor. Poriadne všetko premiešame a pridáme kyselinu citrónovú, takto varíme ešte 10 minút. Ihneď prelejeme do fliaš.
Sirup je dosť sladký, takže ak dáte menej cukru, nič sa nestane. Neotvorený vydrží celý rok, no ak ho raz otvoríte, treba spotrebovať do cca 2 týždňov, inak začne plesnivieť.






Veľmi som sa nudila, tak som si dala na rýchlo zamraziť ovocie (černice, červené ríbezle a mätové listy) do ľadových kociek a vyzerá to úžasne :) škoda, že sa tak rýchlo topí..




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára